Artister

läs mer om artisterna som uppträder på Gävle Stadsfest
8 – 11 augusti 2018

Rix FM Festival

Nu är det klart vilka artister som kommer till Gävle.

Gävle blir en av tolv städer som besöks av RIX FM Festival i sommar. Onsdagen den 8:a augusti 2018 är det dags för RIX FM Festival att besöka Gävle. I samarbete med Gävle Stadsfest bjuds gävleborna på en storslagen festival i augustivärmen. Festivalen utlovar en underhållande show i sällskap med Sveriges artistelit.

– Äntligen kommer RIX FM Festival till Gävle. Vi ser fram emot att möta publiken och vår programledare Roger Nordin får återvända hem. Dessutom kommer RIX FM med nya nationella tillståndet börja sända i etern i regionen från den första augusti så det finns alla anledning att fira,

-Christer Modig, VP på MTG Radio.
Klara artister:

Chris Kläfford
Eagle-Eye Cherry
Jakob Karlberg
Jessica Andersson
Mendez
Mike Perry

John Lundvik

Kaliffa

Ingen kan ha undgått hiten ”Helt seriöst” med Kaliffa. Nu fortsätter Kaliffa sprida glädje i landet med en stor sommarturné.

Hoffmaestro-medlemmen Kaliffa Karlsson har under de senaste åren gjort stort avtryck på den svenska hiphop- och reggaescenen. Hösten 2016 släppte han albumet ”Kalibreraren” innehållandes hits som ”Spontanitet”, ”Kalibrera” och ”Kontakt” (tillsammans med Syster Sol). I juni 2017 släpptes singeln ”Helt seriöst” som toppat listorna hela sommaren och med över 17 miljoner streams på Spotify fortsätter snurra flitigt både digitalt och på radio.

Lasse Stefanz

Lasse Stefanz kommer till Gävle Stadsfest fredagen den 10/8 !! Konserten är på Söder Scenen under stadsfesten kl 20:00 10/8
Lasse Stefanz bildades 1967 i Gärds Köpinge utanför Kristianstad. På den tiden repeterade bandet i ett hönshus och ibland fick de spela på skoldanser och lokala bingokvällar. Förebilderna hette Sven-Ingvars och Elvis.

50 år senare är Lasse Stefanz ett av Sveriges största band alla kategorier med fler guld och platinaskivor än de allra flesta. Även om bandet hade sålt stora mängder skivor innan så var det nåt som saknades fram till för 10 år sedan. De hade aldrig varit 1:a på den svenska albumlistan. Men under årets första vecka 2007 bröts förbannelsen då samlingsplattan ”40 ljuva år” toppade den svenska albumlistan. Efter det har listframgångarna avlöst varandra på ett sätt som saknar motstycke i svensk topplistehistoria och för lite mer än 10 år senare fick Lasse Stefanz sin 50:e albumetta, samma vecka som de genomförde sitt 50-årsjubileum inför en entusiastisk publik på ett utsålt Kristianstad Arena. Ett nästan spöklikt sammanträffande.

Sedan dess har Lasse Stefanz toppat albumlistan ytterligare 4 veckor med albumet ”Wind me up” som släpptes på midsommarafton 2017.

Men glädjen att uppträda och spela in ny musik har inte sinat med åren – snarare tvärtom. Nu är det nämligen dags för Lasse Stefanz tredje album jubileumsåret 2017 och bandet börjar närma sig en ny kreaviv/produktiv peak.

Albumet ”Country Winter Party” släpptes på Olle Jönssons födelsedag 1/12. Inspelningarna har pågått in i det sista med producent Martin Klaman bakom spakarna.

2018: Det blir sommar i år också. I samband med Lasse Stefanz stora turnépremiär den 29/6, veckan efter midsommar, släpps nya albumet ”Forever”.
Bandet har under hela våren jobbat intensivt med att få ihop rätt låtmaterial som förhoppningsvis ska tilltala Lasse Stefanz stora publik.

Man har återigen valt att samarbeta med producent Martin Klaman.
Bland låtskrivarna känns många bekanta namn igen, men en som gör debut som textförfattare är ingen mindre än Björn Ranelid.

Stjärnskott

Stjärnskott är en rikstäckande klassisk artisttävling för barn och ungdomar upp till 16 år (födda 2002 eller senare), med syfte att skapa en scen för nya unga artister och ett forum för framtidens stjärnor.

Tävlingen har arrangerats i över 30 år och är landets äldsta och mest talangfulla tävling och många nu stora stjärnor har medverkat i Stjärnskott och flera andra av Lingman Co. tävlingar. Bland annat så har, Sanna Nielsen, Robin Stjernberg, Eric Saade, Zara Larsson, Molly Sandén, Wiktoria, Lisa Nilsson, Omar Rudberg (The FO&O) och Hanna Ferm deltagit.
Listan kan nästan göras hur lång som helst!

Linda Pira

Det finns begåvade rappare, och så finns det Linda Pira. Uppbackad av Redlinegänget och The Salazar Brothers har Pira sedan starten öst ur sig singlar med nerv, finess och identitet. I låtar som ”Shu katt” och ”Knäpper mina fingrar” har vi fått ta del av hennes koncentrerade flow, och samtidigt introducerats för ett helt nytt kapitel av boken som stavas svensk hiphop. Sedan hon slog igenom på bred front med debut-EP:n ”Matriarken” har Pira nämligen befunnit sig i en helt egen liga, dit andra kämpar i decennier för att nå. Nyligen avfirade Pira det bastanta spåret ”Låt dom hata” som också väckte förhoppningar om ett efterlängtat debutalbum.

NRJ in the Park

Lördagen den 11 Aug på Stortorget så avslutar Gävle Stadsfest med NJR in the park med riktigt go musik!

När sommaren är som bäst gör de populära sommarkonserterna comeback. NRJ in the Park kommer att ta över flera städer runtom i Sverige och tillsammans med de bästa artisterna på marknaden bjuda på en härlig musikfest.

Dagen börjar i en upplevelseby där besökarna får träffa artisterna, sponsorer och stjärnorna Ola Lustig och Malin Gramer från NRJ:s morgonshow Vakna med NRJ. Konserterna startar med hjälp av förbandet Out of Office som kommer få igång publiken rejält.

KLARA ARTISTER

Takida
Peg Parnevik
Ben Mitkus
Vcation

Midweek Dayparty

Samir & Viktor

Samir & Viktor (Samir Badran och Viktor Frisk) har under de senaste åren haft stora hits med låtarna ”Success”, ”Fick feeling” och ”Saxofuckingfån” – för att inte tala om Melodifestivalsuccéerna ”Bada Nakna” och ”Groupie” som streamats över 20 miljoner gånger vardera på Spotify.

Killarna har dessutom levererat sommarhit efter sommarhit. Sommaren 2017 välte de Sverige med låtarna ”Kung” och ”Vi gör det ändå”. De gav sig ut på en stor sommarturné och efter en liten vila är de nu redo att anamma 2018.

Bamse och Lova Sjunger & Dansar

Att Bamse och häxans dotter Lova tycker om sång och dans är ingen hemlighet och de vill gärna att alla är med! Tillsammans med publiken bjuds det på kända barnsånger och rörelser för hela kroppen. Det kommer bli omöjligt att sitta still!

Det bjuds på klassiker som Huvud, axlar, knä och tå, Blinka lilla stjärna och Imse vimse spindel och en hel potpurri av andra välkända barnlåtar. Alla kan vara med, stora som små, och efter sångstunden är det Meet n’ Greet med karaktärerna, kanske vill ni passa på att få en bild eller två tillsammans?

Tobbe Trollkarl

För alla mellan 0-99 år!
Efter mer än 20 år i svenska barnprogram och över 1 000 000 sålda exemplar av trollerilådor så är Tobbe en superstjärna för barnfamiljerna!

Showen är en galen föreställning, långt från gamla gubbar med höga hattar, det här är underhållning för hela familjen i 180 km/h!

Högt tempo, galen humor och mycket musik är ledorden och dom vuxna får skratta lika mycket som dom små.