Artister

läs mer om artisterna som uppträder på Gävle Stadsfest
9 – 12 augusti 2017

Norlie & KKV

Det har varit svårt att undgå Norlie & KKV de senaste åren. Med hitsinglarna ”Ingen annan rör mig som du” och ”Din Idiot” har de knipit titeln ”Årets mest streamade låt på svenska” två år i rad när Spotify summerat sina årslistor. Idag släpps nytt och efterlängtat material i form av singeln ”Säg nåt som får mig att stanna” och i sommar beger sig duon ut på en sommarturné.

jasmine Kara

Jasmine Kara was born in a small Swedish town to an Iranian father and a Swedish mother.
Jasmine started performing at talent shows early in life and took every chance she could to get up on the stage. Writing, singing and performing was all she wanted to do, music was her muse and life ahead seemed beautiful for the Jasmine.

Samir & Viktor

Samir & Viktor (Samir Badran och Viktor Frisk) har under de senaste åren haft stora hits med låtarna ”Success”, ”Groupie”, ”Saxofuckingfon” och förra året medverkade de i Melodifestivalen med ”Bada nakna”, en låt som direkt gick in som #1 på Spotify. Deras låtar har tillsammans streamat över 100 miljoner gånger på Spotify, och de senaste två åren har de stått för sommarens stora hit – och nu är det åter dags för Samir & Viktor att erövra den svenska sommaren med nya singeln ”Kung”.

– Vi har jobbat länge med att hitta rätt låt, nu känner jag att vi har den, berättar Samir. Vem gillar inte att leva livet som en kung?
– Jag tycker att det ska bli så sjukt roligt att köra igång med en ny låt inför sommaren, säger Viktor. Jag hoppas såklart folk ska tycka om ”Kung”, jag älskar den!

Sigrid Bernson

Sigrid Bernson, en av Sveriges mest kända proffsdansare, släpper den 6 juli singeln ”This summer”, som hon själv varit med och skrivit!

”This Summer” är låten jag har drömt om och väntat på! Jag har skrivit musik länge men har aldrig varit så pepp på en låt som jag är nu!

”This Summer” är bara 2 veckor gammal, skriven av mig, Josefin Glenmark, Jimmy Jansson och Palle Hammarlund.

Efter första dagen i studion så kände jag ”YES det här är verkligen min låt”

Jag älskar melodin, prodden, texten, allt med låten och den känns 100% Sigrid!

Jag ringde upp mitt skivbolag och därefter alla i låtskrivar-teamet och sa! Hörni vad säger ni om att vi släpper den här låten nu, som en riktig sommarhit!

Alla är så galet peppade, skivbolaget, producenterna, de som fått lyssna på låten och såklart jag! Nu kör vi!

– Sigrid Bernson

Panetoz

Panetoz bildades 1997 i Jordbro, de tre grundande medlemmarnas namn fick döpa gruppen (Pa Modou, Nebeyu och Tobias) och vägen mot en debutplatta hade inletts. Spelningarna började trilla in, medlemmar tillkom och soundet började ta form. De var förortskids men blev förortsidoler och förebilder för andra unga i området. Ändå fortsatte de oförtrutet sin resa för att förändra och inpräntade vart än de kom vikten i att skaffa sig en utbildning, att värna om sina rötter, att vara sig själva – inga påklistrade manér eller uppblåsta attityder.

Sean Banan

Sina Samadi, känd under sitt alias Sean Banan, född 7 april 1985, är en svensk komiker, skådespelare, sångare och dansare. Han kom till Sverige från Iran som tvååring och har tidigare bott i Göteborg, men är numera bosatt i Stockholm.

Rydell & Quick

Rydell & Quick´s specialitet är att leverera en rockig och tung show med ett otroligt drag och tryck”. Det unika med Rydell & Quick är Malin´s rockiga saxofon och Christer´s sätt att underhålla publiken. Lägg därtill ljud, ljus och dekor av absolut yppersta klass och du har en av Sveriges mest efterfrågade shower.

Mojje

Mojje har medverkat i sommarturnén Diggiloo under flera år och varit programledare i TV. Med sina låtar ”Var ligger landet där man böjer bananerna”, ”Lollo och Bernie”, ”Tjaba Tjena Hallå” m.fl. i bagaget får han publiken att sjunga med, vilket han älskar, förutom att efter en konsert få träffa sin publik!

För de små

smurf

Smurfarnas Danslekar

Hur tror ni Smurfarna firar när Gargamel är borta? Oh my smurf! De dansar såklart! Var med när Smurfarna har danslek och busa tills ni själva blir blå.

paw

Barngympa med Paw Patrol

Polishunden Chase och brandmannen Marshall tränar varje dag för att hålla sig i form för nya räddningsuppdrag med Paw Patrol.

dora

Doras Disco

När Dora utforskat världens hörn har hon träffat djur och växter som lärt henne roliga danser. Kom och lär dig dem du också!